Rälsbuss till Åker den 11 september!

Lördagen den 11 september 2010 så går det att åka tåg till Åkers styckebruk. Det är kanske första gången sedan persontrafiken upphörde 1994 som den chansen finns. Tåget utgår från Stockholm kl 10.30 och beräknas ankomma till Åker omkring 15.30. Omkring 15.45 går tåget tillbaka till Stockholm. Det är ett elektriskt motorvagnståg, snarlikt det som under många år ombesörjde trafiken på anslutningsbanan Åkers styckebruk – Strängnäs.

Motorvagnståg X21 kommer till Åkers styckebruk den 11 september 2010

Det är Svenska Motorvagnsklubben som ordnar resan.  När detta skrivs så finns det fortfarande lediga platser på tåget. För info och biljetter, se http://www.smok.nu

De som inte åker med har ändå chansen att besöka stationsområdet i Åker och hälsa tåget åter välkommet! Var ute i god tid, tåget kan komma in redan strax efter kl 15.

/Per Wedlin

2 Responses to “Rälsbuss till Åker den 11 september!”

 1. Linda skriver:

  Jag blir så glad när jag läser din blogg om Åkers Styckebruk. Äntligen en Åkersbo som tänker långsiktigt och som inte böjer sig för näringslivet utan att ifrågasätta först.
  Åkers framtid ligger, i mitt tycke, i att avveckla tunga industrier och att bli en attraktiv pendlarstad. Vacker natur och överkomliga priser, närhet till Stockholm, Södertälje och Eskilstuna gör området attraktivt.
  Ut med gamla stelbenta vildråttor och in med lite framåtanda. Tack!

 2. Tommy skriver:

  Mycket bra blogg, jag har saknat någon i Åkers med framtidsvision för våran byggd.

  Jag upptäckte att du är aktiv politiskt vilket innebär att jag fungerar att rösta på Mariefredpartiet.

  //Tommy